Warmtepomp Didam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Didam? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €285,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere aspecten. Als je iets verders scrollt bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Didam.
warmtepomp-installateur-6941

 • Duurzame warmte
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig storingen
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode6941
Netnummer0316 (+31316)
Gas-verbruik M31560 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Didam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit tientallen toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Didam kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Didam? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. deze website vergelijk jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6941).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem onttrekt energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Verderop check je toepasbare details ten aanzien van populaire warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Didam heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.100 en €14.400. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.475 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Didam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-didam

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een flinke subsidie haal jij een beperkte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6000. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door meerdere onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24500Hoge subsidie, erg duur
Water-water€16300 – €20200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5500 – €6800Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4550 – €7175Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2875 – €6850Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Didam verbruikt ong. 1560 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Delta of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €220 tot €340. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €135 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1175m3€726
Buitenlucht2350kWh€472€254
Bodemwarmte1800kWh€327€399
Hybride1325 kWh + 600 M3€508€218

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Didam?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele vereisten: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Montferland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er een optie voor een speciale groene lening in de regio Montferland. Kort gezegd een tijdelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.montferland.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Didam. De omvang van de subsidie hangt af van het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €900 en lopen op tot wel €3750. Interesse naar de maximale subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Didam (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op circa €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf pakweg €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinERLQ008(**)V3 * EHBX08(**)3V7 KW€2000,-
RemkoWKF 180 Köln12 KW€2350,-
Cooper&HunterCH-HP14SINM39 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Didam aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Een solide isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de totale energierekening komt voort uit de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!