Warmtepomp s-Heerenberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in s-Heerenberg? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen allerlei randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in s-Heerenberg.
warmtepomp-installateur-7041

 • Draag bij aan een milieu
 • Verwarmen en koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Relatief weinig onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcodegebied7041
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in s-Heerenberg

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er is keuze uit diverse oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in s-Heerenberg biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in s-Heerenberg? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van deze website tref je waardevolle warmtepomp installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7041).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl check je bruikbare informatie met betrekking tot populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in s-Heerenberg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.500 en €13.800. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw bestaande gasketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.550 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit s-Heerenberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-heerenberg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar, het betekent flink lagere energiekosten. Met behulp van de huidige subsidies geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7000. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3000. De factuur hangt af van velerlei aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €26500Passief koelen, relatief duur
Water-water€16500 – €20300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4850 – €6800Relatief lage investering
Lucht-water€4500 – €6100Weinig onderhoud, geplaatst met buitenunit
Hybride€2600 – €5500Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in s-Heerenberg verbruikt grofweg 1560 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing varieert van €265 tot €335. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €160 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€650
Buitenlucht2650kWh€429€221
Bodemwarmte1850kWh€299€351
Hybride1375 kWh + 575 M3€462€189

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in s-Heerenberg?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden een paar randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Montferland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan jij gebruik maken van de unieke groene lening via jouw gemeente Montferland. Het betreft een speciale lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.montferland.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie s-Heerenberg. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €775 tot maar liefst €3350. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming s-Heerenberg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je circa €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij circa €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinERRQ011(**)Y1 + EKHBRD011(**)Y1 Altherma HT9 KW€2050,-
RemkoRBW 301 PV-S0 KW€1250,-
CTCEcoAir 410 + CTC EcoZenith 5508 KW€1950,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een handig stappenplan van de warmteservice s-Heerenberg aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren resulteert in een optimaal leefklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de totale energierekening komt voort uit de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!