Warmtepomp Zeddam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Zeddam? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing loopt op tot €170,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere variabelen. In het volgende kopje vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Zeddam.
warmtepomp-installateur-7038

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Verkoeling in de zomer
 • Ruim aanbod in de regio
 • Een zeer hoog rendement
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode-regio7038
Netnummer0314 (+31314)
Gas-verbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zeddam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zeddam kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Zeddam? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van onze website vind je vandaag nog warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7038).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Hieronder bekijk jij samengestelde details die gaan over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zeddam kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €16.500. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft weer individuele kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.825 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Zeddam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zeddam

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Gelukkig, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door middel van de huidige subsidies krijg je een snelle terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7800. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door verscheidene randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26800Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€17600 – €22400Ook koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €7000Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5150 – €7425Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2500 – €6200Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Zeddam consumeert ong. 1560 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Essent of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €240 tot €380. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €125 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€749
Buitenlucht2675kWh€524€225
Bodemwarmte1975kWh€375€375
Hybride1375 kWh + 550 M3€562€187

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Zeddam?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er zijn meerdere vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Montferland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Montferland. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.montferland.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zeddam. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 en lopen op tot wel €4000. Informeren naar de maximale subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Zeddam (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1900.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHVX16S26(**)9W12 KW€2500,-
RemkoWKF 180 NEO compact12 KW€2350,-
CTCEcoAir 408 + CTC EcoZenith 5505 KW€1650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Zeddam aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier weet je zeker dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!