Warmtepomp Loerbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Loerbeek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en ecologische oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €180,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende elementen. Op onze website ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Loerbeek.
warmtepomp-installateur-7036

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode-regio7036
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31560 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Loerbeek

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met honderden toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Loerbeek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Loerbeek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels de warmtepomp-vergelijker lees je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7036).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Op deze website tref jij praktische informatie aangaande de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Loerbeek kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.400 en €24.300. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.475 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Loerbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-loerbeek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar, je realiseert veel minder stookkosten. Geholpen door een hoge subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6600. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3000. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €24200Passief koelen, hoge investering
Water-water€15600 – €24100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4500 – €6475Zeer betaalbaar
Lucht-water€5450 – €6600Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2575 – €6550Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Loerbeek verbruikt grofweg 1560 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energieleverancier als Engie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €260 tot €315. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €170 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€748
Buitenlucht2400kWh€516€232
Bodemwarmte2100kWh€367€381
Hybride1325 kWh + 500 M3€554€194

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Loerbeek?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Montferland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening bij gemeente Montferland. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.montferland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, veelal is er de ISDE-subsidie Loerbeek. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot ongeveer €2400. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Loerbeek (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze pakweg €1875.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€225, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinERLQ008(**)V3 + EHVX08S26(**)9W7 KW€2000,-
RemkoWKF 120 NEO compact9 KW€2050,-
CTCEcoAir 408 + CTC EcoZenith i3505 KW€1800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Loerbeek aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee verhinder je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!