Warmtepomp Wijnbergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Wijnbergen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een economische en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verschillende elementen. In het volgende kopje vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wijnbergen.
warmtepomp-installateur-7048

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilige manier van verwarmen
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode-regio7048
Netnummer0314 (+31314)
Gas-gebruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wijnbergen

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verscheidene toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijnbergen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Wijnbergen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij de warmtepomp-vergelijker bekijk jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7048).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Onderstaand ontdek je accurate gegevens m.b.t. de type warmtepompenen wat schikt naar jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wijnbergen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.700 en €12.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elk systeem heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.625 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Wijnbergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijnbergen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels de hoge subsidie behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6400. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3500. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door diverse aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €26700Veel vermogen, erg duur
Water-water€17900 – €20400Beste rendement
Lucht-lucht€3750 – €6425Kan ook als airco werken
Lucht-water€3850 – €6775Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2650 – €5350Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Wijnbergen verbruikt om en nabij 1560 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schatten we op €230 tot €305. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €180 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€655
Buitenlucht2575kWh€426€229
Bodemwarmte1600kWh€295€360
Hybride1575 kWh + 475 M3€459€197

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Wijnbergen?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een aantaleisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Montferland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de gemeente Montferland. We hebben het over een een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.montferland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wijnbergen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €950 en lopen op tot wel €2050. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wijnbergen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze plusminus €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf grofweg €2150.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinEWYQ-010ACV38 KW€1950,-
RensonEndura2 KW€1350,-
CTCEcoAir 510M 400V + CTC EcoZenith i2506 KW€1900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Wijnbergen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een prettig wooncomfort zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!