Warmtepomp Braamt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Braamt? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en ecologische methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Op deze pagina bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Braamt.
warmtepomp-installateur-7047

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Comfortabel leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7047
Netnummer0314 (+31314)
Gas-gebruik M31560 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Braamt

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn allerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Braamt heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Braamt? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze website tref je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7047).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. In een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie haalt energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij samengestelde gegevens met betrekking tot populaire warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Braamt kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €6.200 en €15.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.125 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Braamt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-braamt

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar het mooie is, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een goede terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7700. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3500. De uiteindelijke investering wordt bepaald door diverse facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26700Hoog rendement, prijzig
Water-water€15000 – €23500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5300 – €7500Relatief lage investering
Lucht-water€3900 – €6825Laagdrempelig, veel stroom benodigd
Hybride€2275 – €6200Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Braamt verbruikt plusminus 1560 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schommelt tussen €275 tot €360. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €180 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€654
Buitenlucht2350kWh€458€196
Bodemwarmte1825kWh€327€327
Hybride1550 kWh + 375 M3€491€164

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Braamt?

Niet alle huizen zijn even interessant. We noemen enkele van deze zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Hij werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Montferland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Montferland. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.montferland.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Braamt. De hoogte van dit bedrag hangt af van model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €725 en lopen op tot wel €1950. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Braamt (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je circa €1550.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinEWYQ-009ACV37 KW€1850,-
RemkoWSP 18017 KW€3500,-
CTCEcoAir 510M 230V + CTC EcoZenith i3507 KW€2000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een optimale leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Braamt aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo weet je zeker dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!