Warmtepomp Lengel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Lengel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei zaken. In het volgende kopje check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Lengel.
warmtepomp-installateur-7044

 • Een duurzame oplossing
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hogere woningwaarde
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7044
Netnummer0314 (+31314)
Gas-verbruik M31560 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lengel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je kan kiezen uit meerdere onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lengel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Lengel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van deze pagina lees jij vandaag nog de beste installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7044).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. In een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna ontdek jij accurate info die gaan over de type warmtepompenen wat schikt naar jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lengel kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €235,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.800 en €22.600. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.700 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Lengel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lengel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel minder stookkosten. Aan de hand van een hoge subsidie krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €7300. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van verscheidene zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €24700Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€17300 – €22100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4500 – €6150Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5150 – €6125Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2825 – €5950Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lengel verbruikt plusminus 1560 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Engie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar varieert van €220 tot €350. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €175 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€651
Buitenlucht2575kWh€436€215
Bodemwarmte1700kWh€306€345
Hybride1475 kWh + 425 M3€469€182

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Lengel?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden verschillende voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Montferland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Montferland. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.montferland.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lengel. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €625 tot maar liefst €3050. Benieuwd naar de september 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lengel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) moet je rekenen op pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf grofweg €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DaikinERRQ014(**)Y1 + EKHBRD014(**)Y1 Altherma HT13 KW€2450,-
RemkoWSP 806 KW€2800,-
CTCEcoAir 415 + CTC EcoZenith 55010 KW€2150,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Lengel aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!