Warmtepomp Vethuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Vethuizen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €330,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Vethuizen.
warmtepomp-installateur-7046

 • Een energieneutrale woning
 • Kan woning ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig onderhoud nodig
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7046
Netnummer0314 (+31314)
Gasgebruik M31560 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vethuizen

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn diverse installaties. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vethuizen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Vethuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze pagina doorzoek je in een zeer korte periode installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7046).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn soort huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Op deze website ontdek jij bruikbare details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Vethuizen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.900 en €22.000. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.775 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Vethuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vethuizen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door middel van aantrekkelijk subsidies heb je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7600. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke investering hangt af van diverse facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €24800Hoge besparing, relatief duur
Water-water€17000 – €24100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5500 – €6750Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3600 – €7100Ruimte subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2275 – €6700Voor veel woningen interessant

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Vethuizen consumeert circa 1560 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schatten we op €215 tot €385. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €180 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€653
Buitenlucht2300kWh€451€202
Bodemwarmte1700kWh€320€333
Hybride1525 kWh + 400 M3€483€170

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Vethuizen?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalzaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Montferland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een optie voor de unieke groene lening via de gemeente Montferland. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.montferland.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vethuizen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energieprestatie en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €750 tot gemiddeld €1900. Informeren naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Vethuizen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op zo’n €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij grofweg €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DaikinEWYQ-007ADVP6 KW€1750,-
RemkoWSP 14011 KW€2900,-
CTCEcoAir 510M 230V + CTC EcoZenith i2506 KW€1750,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Vethuizen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!