Warmtepomp Rozendaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Rozendaal? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een economische en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €210,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Rozendaal.
warmtepomp-installateur-6961

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Beschikt over koelende functie
 • Los van de energieleverancier
 • Interessante salderingsregeling
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteRozendaal
Postcode-regio6961
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M32500 M3
Stroom-verbruik kWh3990 kWh
Gemiddelde energierekening€255,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Rozendaal

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit diverse systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rozendaal kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Rozendaal? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze website check je in korte tijd installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6961).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. In het volgende stukje ontdek je accurate info met betrekking tot actuele warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Rozendaal kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.400 en €23.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.075 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Rozendaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rozendaal

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Via aantrekkelijk subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7300. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt berekend door allerlei randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €24200Geen geluid, prijzig
Water-water€15100 – €24700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5350 – €7225Relatief lage investering
Lucht-water€4550 – €7350Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2900 – €5550Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Rozendaal verbruikt pakweg 2500 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Engie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €250 tot €315. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €160 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€731
Buitenlucht2650kWh€497€234
Bodemwarmte2000kWh€351€380
Hybride1500 kWh + 575 M3€534€197

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Rozendaal?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het systeem is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Rozendaal?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de gemeente Rozendaal. Het is een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.rozendaal.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Rozendaal. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €950 tot wel €2550. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Rozendaal (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ong. €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€250, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HotjetNav5Ai4 KW€1550,-
MideaSWAN 300s0 KW€1250,-
TraneCXAX 015 HE SN29 KW€4050,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Rozendaal aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!