Warmtepomp Krimpenerwaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Krimpenerwaard? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en duurzame aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario krijg je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verscheidene facetten. Op deze pagina vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Krimpenerwaard.
warmtepomp-installateur-2855

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Veel geld besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcodegebied2855
Netnummer0182 (+31182)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Krimpenerwaard

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt tal van producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Krimpenerwaard kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Krimpenerwaard? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze website ontdek je in enkele stappen warmtepomp installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2855).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder vind jij omvangrijke raadgeving omtrent actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Krimpenerwaard heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €300,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.300 en €19.100. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw normale HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.800 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Krimpenerwaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-krimpenerwaard

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij ISDE subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2700. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. verscheidene facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27700Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€13200 – €22500Koelende functie
Lucht-lucht€5200 – €6900Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4900 – €6375Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2200 – €5750Goed voor EPC waarde

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Krimpenerwaard gebruikt ong. 1380 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Essent of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schommelt tussen €230 tot €345. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €200 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€690
Buitenlucht2450kWh€455€235
Bodemwarmte1800kWh€317€373
Hybride1450 kWh + 375 M3€490€200

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Krimpenerwaard?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Krimpenerwaard?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Krimpenerwaard. Kort gezegd een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.krimpenerwaard.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Krimpenerwaard. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €725 tot wel €3550. Benieuwd naar de april 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Krimpenerwaard (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
LGTherma V HU091 U42 / HN0914 NK28 KW€2100,-
Stiebel-EltronWPL 57 (228837)26 KW€3750,-
WaterkotteEco Touch DS 5010 Ai NC (B/W)7 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Krimpenerwaard aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo verhinder je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie draait uit op een comfortabele leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente