Warmtepomp Gouderak

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Gouderak? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en ecologische manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de potentiële besparing ligt op €210,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende facetten. Als je iets verders scrollt vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Gouderak.
warmtepomp-installateur-2831

 • Duurzame warmte
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Toekomstbestendig
 • Veilige en regelbare warmte
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcodegebied2831
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Gouderak

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er bestaan tal van toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gouderak kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Gouderak? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij in korte tijd leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2831).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Verderop vind jij veelzijdige adviezen inzake actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Gouderak kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €245,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.400 en €20.000. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft relevante gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.025 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Gouderak (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gouderak

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je realiseert een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2100. Het prijskaartje wordt getekend door allerlei aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €24700Hoge besparing, prijzig
Water-water€17300 – €22500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4350 – €7275Zeer betaalbaar
Lucht-water€4000 – €6300goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2800 – €5100Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Gouderak verbruikt om en nabij 1380 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Engie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing fluctueert tussen de €280 tot €325. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €200 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€709
Buitenlucht2675kWh€482€227
Bodemwarmte1800kWh€340€369
Hybride1600 kWh + 500 M3€518€191

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Gouderak?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Krimpenerwaard?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de unieke groene lening in de regio Krimpenerwaard. Het gaat om een speciale lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.krimpenerwaard.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Gouderak. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €600 tot maar liefst €3950. Interesse hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Gouderak (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je pakweg €1600.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf zo’n €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecSWC 142H315 KW€3300,-
LGTherma V HU091 U43 + HN1616 NK36 KW€1900,-
Alpha InnotecLW 180A-HT 215 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabel wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Gouderak aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!