Warmtepomp Ammerstol

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Ammerstol? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene aspecten. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Ammerstol.
warmtepomp-installateur-2865

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilige oplossing
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2865
Netnummer0182 (+31182)
Gas-gebruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ammerstol

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. We hebben te maken met tientallen installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ammerstol biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Ammerstol? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze tool check jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2865).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als soort woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Onderstaand doorzoek jij omvangrijke details over beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Ammerstol kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing loopt op tot €345,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.300 en €22.400. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elke pomp heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.675 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Ammerstol (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ammerstol

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €7100. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van velerlei aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €25700Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€15200 – €21200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4800 – €6850Relatief lage investering
Lucht-water€5100 – €6100Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2925 – €6700Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ammerstol consumeert plusminus 1380 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Essent of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €255 tot €345. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €190 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1250m3€713
Buitenlucht2375kWh€471€242
Bodemwarmte1700kWh€328€385
Hybride1600 kWh + 450 M3€506€207

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als lucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ammerstol?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Hij werkt slim samen met jouw traditionele gasketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Krimpenerwaard?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de interessante groene lening via jouw gemeente Krimpenerwaard. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.krimpenerwaard.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Ammerstol. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van energielabel en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot maar liefst €2300. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ammerstol (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je circa €1575.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€100, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecSWC 62K37 KW€2800,-
LGTherma V HU143 U33 + HN1639 NK310 KW€2300,-
Alpha InnotecKHZ LW60/3005 KW€1800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ammerstol aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren resulteert in een aangenaam wooncomfort zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!