Warmtepomp Schoonhoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Schoonhoven? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een relatief goedkope en verantwoorde wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Schoonhoven.
warmtepomp-installateur-2871

 • Een energieneutrale woning
 • Meer leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2871
Netnummer0182 (+31182)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Schoonhoven

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan allerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schoonhoven kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Schoonhoven? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van deze website tref je vandaag nog installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2871).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als categorie woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf ontdek je toepasbare adviezen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Schoonhoven kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.900 en €19.800. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw huidige gasketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.075 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Schoonhoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schoonhoven

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Dankzij interessante subsidies haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7300. Het hybride systeem is er vanaf €2400. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. meerdere factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €24700Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€17900 – €21200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3950 – €6550Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5200 – €6375Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2550 – €6200Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Schoonhoven verbruikt plusminus 1380 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €250 tot €320. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €150 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€714
Buitenlucht2550kWh€478€236
Bodemwarmte1625kWh€336€378
Hybride1375 kWh + 525 M3€514€200

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Schoonhoven?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Krimpenerwaard?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening in de regio Krimpenerwaard. Het gaat om een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.krimpenerwaard.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, dikwijls is er de ISDE-subsidie Schoonhoven. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €825 tot ongeveer €3800. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schoonhoven (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ong. €1775.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2025.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecSWC 82K39 KW€2800,-
LGTherma V HU161 U33 + HN1616 NK310 KW€2300,-
Alpha InnotecKHZ LW60/4005 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Schoonhoven aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren betekent een comfortabel leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!