Warmtepomp Vlist

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Vlist? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en ecologische manier om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan profiteer je van een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende elementen. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Vlist.
warmtepomp-installateur-2855

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Royale subsidies

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode-regio2855
Netnummer0182 (+31182)
Gas-gebruik M31380 M3
Stroomgebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vlist

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn tientallen toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vlist kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Vlist? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker lees jij zonder problemen (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2855).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem haalt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Hieronder check je samengestelde details aangaande de type warmtepompenen wat strookt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Vlist kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm sanitair water op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €180,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.000 en €24.900. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk type heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw moderne gasketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.650 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Vlist (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vlist

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel lagere gaskosten. Met behulp van een interessante subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6000. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2100. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €26900Hoge subsidie, erg duur
Water-water€15400 – €20900Beste rendement
Lucht-lucht€4550 – €7350Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5450 – €6650Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2275 – €5100Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Vlist gebruikt ongeveer 1380 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Delta of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing komt uit tussen de €225 tot €345. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €165 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€711
Buitenlucht2700kWh€498€213
Bodemwarmte1950kWh€356€356
Hybride1300 kWh + 475 M3€533€178

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Vlist?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een aantalmitsen en maren: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Krimpenerwaard?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening van je gemeente Krimpenerwaard. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.krimpenerwaard.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Vlist. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €1000 tot ongeveer €3500. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Vlist (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze grofweg €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ong. €2450.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecSWC 192H321 KW€3900,-
LGTherma V HU123 U33 + HN1639 NK310 KW€2300,-
Alpha InnotecLW 251A-LUX 2.020 KW€3300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Vlist aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren betekent een gezond binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met onze verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!