Warmtepomp Waddinxveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Waddinxveen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €185,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van verschillende variabelen. In het volgende kopje check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Waddinxveen.
warmtepomp-installateur-2741

 • Een verantwoorde keuze
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Combineren met zonnepanelen
 • Weinig onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWaddinxveen
Postcode2741
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31200 M3
Stroomgebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Waddinxveen

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waddinxveen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Waddinxveen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze vergelijker check je moeiteloos de beste installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2741).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Verderop doorzoek je praktische gegevens aangaande populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Waddinxveen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €345,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.800 en €22.200. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw moderne HR-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.000 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Waddinxveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waddinxveen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een hoge subsidie krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €7200. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2600. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €26600Veel vermogen, relatief duur
Water-water€17600 – €23700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4250 – €7325Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4400 – €7350Lage installatiekosten, neemt ruimte buiten in
Hybride€2275 – €5900Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Waddinxveen consumeert ongeveer 1200 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €235 tot €400. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €145 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€717
Buitenlucht2750kWh€495€222
Bodemwarmte1975kWh€351€366
Hybride1350 kWh + 600 M3€531€186

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht van buiten of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Waddinxveen?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Waddinxveen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan jij gebruik maken van de erkende groene lening van je gemeente Waddinxveen. Het betreft een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.waddinxveen.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Waddinxveen. Hoeveel je krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €975 tot ongeveer €2300. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Waddinxveen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ong. €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2275.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
LGTherma V HU161 U33 + HN1616 NK310 KW€2300,-
Stiebel-EltronWPL 25 A13 KW€2600,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5006.5 (W/W)7 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Waddinxveen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!