Warmtepomp Lansingerland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Lansingerland? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een zuinige en duurzame benadering om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei randvoorwaarden. Op deze pagina vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Lansingerland.
warmtepomp-installateur-2665

 • Vermindering Milieu-impact
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilig alternatief
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Lansingerland

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan verschillende oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lansingerland biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Lansingerland? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze pagina lees jij zonder problemen erkende installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2665).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. In een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Verderop bekijk jij veelzijdige info over de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Lansingerland kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.800 en €11.600. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.525 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Lansingerland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lansingerland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel lagere gaskosten. D.m.v. de huidige subsidies krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €5900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3400. De eindfactuur is afhankelijk van allerlei facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €23300Hoog rendement, prijzig
Water-water€13700 – €21800Beste rendement
Lucht-lucht€4350 – €6875Relatief lage investering
Lucht-water€5300 – €6925Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2250 – €6450Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Lansingerland verbruikt plusminus 1190 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een leverancier als Greenchoice of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €210 tot €385. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €135 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€691
Buitenlucht2500kWh€463€228
Bodemwarmte1625kWh€325€366
Hybride1575 kWh + 525 M3€498€193

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als omgevingslucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Lansingerland?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere zaken: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Lansingerland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de regio Lansingerland. Kort gezegd een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.lansingerland.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lansingerland. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot ongeveer €2200. Benieuwd naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lansingerland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je om en nabij €1850.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
LGTherma V HU121 U32 / HN1616 NK210 KW€2300,-
Stiebel-EltronWPL 34 A SR (232124)17 KW€2850,-
WaterkotteEco Touch DS 5010 Ai RC (B/W)7 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Lansingerland aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bergschenhoek, De Ackers, Boterdorp, Wijk 14, Oosteindsche Polder, Berkel, Noordpolder, Meerpolder, Noordeinde, Zuidpolder, De Wadden, Westpolder, Rodenrijs, Bleiswijk, Hoekeindse Zoom, Bleiswijk Buiten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente