Warmtepomp Zoetermeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Zoetermeer? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse randvoorwaarden. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zoetermeer.
warmtepomp-installateur-2700

 • Duurzame investering
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoetermeer
Postcode2700
Netnummer079 (+3179)
Gas-gebruik M31010 M3
Stroom-gebruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energiekosten€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zoetermeer

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Het aanbod omslaat velerlei toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zoetermeer biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Zoetermeer? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2700).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op deze pagina vind je accurate info die gaan over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zoetermeer kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart al snel €290,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.100 en €20.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.100 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Zoetermeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zoetermeer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €5900. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door specifieke factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €27000Hoog rendement, hoge investering
Water-water€14000 – €23400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5300 – €7250Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3600 – €7200goede performance, geplaatst met buitenunit
Hybride€2925 – €6450Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Zoetermeer gebruikt circa 1010 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier van energie als Greenchoice of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €270 tot €330. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €170 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€722
Buitenlucht2625kWh€491€231
Bodemwarmte1975kWh€347€375
Hybride1575 kWh + 375 M3€527€195

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zoetermeer?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren een paar randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zoetermeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via jouw gemeente Zoetermeer. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.zoetermeer.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Zoetermeer. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot wel €2050. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zoetermeer (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze pakweg €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€250, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
LGTherma V HU121 U33 + CENTOWER 70/30110 KW€2300,-
Stiebel-EltronWPL 09 ACS Classic Compact Set (235988)4 KW€1700,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5010.5 (W/W)13 KW€3100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een aangename leefomgeving. Hoe werkt dit? In het volgende stukje komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Zoetermeer aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee mag je ervan uitgaan dat warme lucht je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Meerzicht, Buytenwegh de Leyens, Seghwaert, Noordhove, Rokkeveen, Oosterheem, Industriegebied, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!