Warmtepomp Stolwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Stolwijk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en ecologische methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. Als je iets verders scrollt bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Stolwijk.
warmtepomp-installateur-2821

 • Zet het milieu op 1
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Een zeer hoog rendement
 • Snel terugverdiend

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode-regio2821
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Stolwijk

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden fors wat installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stolwijk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Stolwijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker vind jij in een zeer korte periode de beste installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2821).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. In de paragraaf hierna bekijk jij praktische raadgeving over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Stolwijk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart al snel €280,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.800 en €22.100. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de energiebron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.300 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Stolwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stolwijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, het leidt tot een fors lagere energierekening. Dankzij een interessante subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €7000. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. diverse onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25200Veel besparen, hoge investering
Water-water€17500 – €24000Kan ook koelen
Lucht-lucht€5500 – €6100Werkt ook als een airco
Lucht-water€4800 – €6300Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2825 – €5200Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Stolwijk consumeert circa 1380 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar ligt tussen de €220 tot €320. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €155 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€707
Buitenlucht2800kWh€467€240
Bodemwarmte1675kWh€325€382
Hybride1400 kWh + 575 M3€502€205

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Stolwijk?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn meerdere zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw reguliere HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Krimpenerwaard?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario kan je kiezen voor de unieke groene lening van je gemeente Krimpenerwaard. Kort gezegd een interessante lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.krimpenerwaard.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Stolwijk. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 en lopen op tot wel €2600. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Stolwijk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze plusminus €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij grofweg €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWC 102H311 KW€2900,-
LGTherma V HU051 U43 + HN1616 NK36 KW€1900,-
Alpha InnotecLW 140A-HT 212 KW€2500,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Stolwijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!