Warmtepomp Bergambacht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Bergambacht? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de potentiële besparing ligt op €185,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere facetten. Op deze pagina bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Bergambacht.
warmtepomp-installateur-2861

 • Een duurzame oplossing
 • Kan het huis ook koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode-regio2861
Netnummer0182 (+31182)
Gas-gebruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bergambacht

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. We hebben te maken met diverse toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bergambacht kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Bergambacht? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij snel de beste installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2861).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. In het volgende stukje ontdek jij veelzijdige adviezen omtrent de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bergambacht kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €340,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.900 en €20.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.575 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Bergambacht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bergambacht

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6500. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2800. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24400Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€16700 – €23200Ook koelende functie
Lucht-lucht€5500 – €6925Zeer betaalbaar
Lucht-water€4100 – €7000Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2200 – €5100Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Bergambacht verbruikt om en nabij 1380 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €205 tot €355. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €190 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€712
Buitenlucht2750kWh€463€249
Bodemwarmte2100kWh€320€392
Hybride1500 kWh + 375 M3€498€214

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bergambacht?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Standaard zijn er meerdere vereisten: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat is actief naast jouw huidige HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Krimpenerwaard?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via de gemeente Krimpenerwaard. Het betreft een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.krimpenerwaard.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Bergambacht. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot gemiddeld €3850. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bergambacht (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ong. €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€200, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecSWC 42K36 KW€2800,-
LGTherma V HU141 U33 + HN1616 NK310 KW€2300,-
Alpha InnotecLW 310A-LUX2.025 KW€3800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Bergambacht aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!