Warmtepomp Gouda

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Gouda? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €220,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. In het volgende kopje vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Gouda.
warmtepomp-installateur-2801

 • Goed voor het milieu
 • Ook koelen is mogelijk
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGouda
Postcode2801
Netnummer0182 (+31182)
Gas-verbruik M31110 M3
Stroomgebruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Gouda

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt allerlei installaties. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gouda kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Gouda? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via warmtepomprevolutie.nl vind jij moeiteloos warmtepomp installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2801).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Hieronder vind je handige adviezen inzake beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Gouda heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.800 en €24.900. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk type heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.550 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Gouda (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gouda

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Echter, het leidt tot flink lagere energiekosten. Met behulp van een interessante subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7100. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €1900. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €24300Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€15400 – €20200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4550 – €7100Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4700 – €6475Laagdrempelig, maakt relatief veel geluid
Hybride€2675 – €6650Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Gouda gebruikt ongeveer 1110 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een maatschappij als Greenchoice of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €210 tot €350. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €190 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€681
Buitenlucht2450kWh€470€211
Bodemwarmte2025kWh€334€347
Hybride1525 kWh + 575 M3€504€177

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Gouda?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat zaken: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Gouda?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de erkende groene lening via jouw gemeente Gouda. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.gouda.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Gouda. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €775 en kunnen oplopen tot €2950. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Gouda (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je ong. €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf grofweg €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
LennoxeComfort GAH06035 KW€4650,-
Stiebel-EltronWPL 13 Cool (223400)7 KW€1850,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5010.5 (B/W)9 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe werkt dit? Onderstaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Gouda aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee verhinder je dat warme lucht je huis weer verlaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie resulteert in een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, De Korte Akkeren, Bloemendaal, Plaswijck, Noord, Kort Haarlem, Goverwelle, Stolwijkersluis, Oostpolder in Schieland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!