Warmtepomp Ouderkerk aan den IJssel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Ouderkerk aan den IJssel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en duurzame aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €320,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal aspecten. Op ons warmtepomp-portaal lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ouderkerk aan den IJssel.
warmtepomp-installateur-2935

 • Duurzame warmte
 • Constante temperatuur
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Onderhoudsarme investering
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode-regio2935
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ouderkerk aan den IJssel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er zijn verschillende systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ouderkerk aan den IJssel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Ouderkerk aan den IJssel? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze website bekijk je waardevolle leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2935).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als categorie woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Verderop check jij bruikbare details inzake beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Ouderkerk aan den IJssel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.500 en €23.100. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.725 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Ouderkerk aan den IJssel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ouderkerk-aan-den-ijssel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert flink lagere energiekosten. Met behulp van lucratieve subsidies krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €7800. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2600. Het prijskaartje wordt vastgesteld door diverse zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25600Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€15100 – €23000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3900 – €6525Relatief lage investering
Lucht-water€5300 – €7125Ruimte subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2200 – €6200Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Ouderkerk aan den IJssel gebruikt circa 1380 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schommelt tussen €230 tot €330. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €160 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€717
Buitenlucht2800kWh€502€215
Bodemwarmte1800kWh€359€359
Hybride1375 kWh + 425 M3€538€179

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ouderkerk aan den IJssel?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Krimpenerwaard?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening van je gemeente Krimpenerwaard. Kort gezegd een unieke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.krimpenerwaard.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, vaak is er de ISDE-subsidie Ouderkerk aan den IJssel. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €875 en lopen op tot wel €3750. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Ouderkerk aan den IJssel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ongeveer €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal pakweg €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecSWC 142K315 KW€3300,-
LGTherma V HU071 U43 + CENTOWER 70/3016 KW€1900,-
Alpha InnotecLWD 50A-HMD15 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ouderkerk aan den IJssel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier zorg je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie draait uit op een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!