Warmtepomp Lekkerkerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Lekkerkerk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en ecologische manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Verderop vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lekkerkerk.
warmtepomp-installateur-2941

 • Minder CO-2 belasting
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2941
Netnummer0180 (+31180)
Gas-gebruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lekkerkerk

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je vindt verscheidene installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lekkerkerk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert het verblijf en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Lekkerkerk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van onze tool check jij direct warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2941).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf doorzoek je veelzijdige adviezen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lekkerkerk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €10.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.275 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Lekkerkerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lekkerkerk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een hoge subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €5500. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3300. De totaalprijs wordt bepaald door diverse randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €25400Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17200 – €24200Koelende functie
Lucht-lucht€4000 – €6150Relatief lage investering
Lucht-water€3700 – €7125Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2850 – €6050Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Lekkerkerk verbruikt circa 1380 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing ligt tussen de €235 tot €400. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, rond de €140 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€718
Buitenlucht2725kWh€467€251
Bodemwarmte1650kWh€323€395
Hybride1400 kWh + 450 M3€503€215

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lekkerkerk?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Krimpenerwaard?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario is er de erkende groene lening in de regio Krimpenerwaard. Het is een interessante lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.krimpenerwaard.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, vaak is er de ISDE-subsidie Lekkerkerk. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €600 tot gemiddeld €2600. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Lekkerkerk (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je circa €1525.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2000.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€200, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWC 172K319 KW€3700,-
LGTherma V HU091 U43 + CENTOWER 70/3016 KW€1900,-
Alpha InnotecLWD 50A-HTD5 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Lekkerkerk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!