Warmtepomp Haastrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Haastrecht? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en ecologische methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende variabelen. In het volgende kopje bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Haastrecht.
warmtepomp-installateur-2850

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Lange levensduur

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2850
Netnummer0182 (+31182)
Gasgebruik M31380 M3
Stroomgebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Haastrecht

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan meerdere toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haastrecht kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Haastrecht? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare erkende installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2850).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij waardevolle info over de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Haastrecht kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.400 en €22.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw normale HR-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.225 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Haastrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haastrecht

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €7700. Een hybride systeem koop je al vanaf €2000. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels verscheidene randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €23300Passief koelen, hoge investering
Water-water€14700 – €22500Kan ook koelen
Lucht-lucht€5250 – €6550Zeer betaalbaar
Lucht-water€3750 – €6100goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2825 – €5850Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Haastrecht gebruikt pakweg 1380 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Engie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €230 tot €375. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €170 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€710
Buitenlucht2750kWh€490€220
Bodemwarmte1875kWh€348€362
Hybride1475 kWh + 400 M3€525€185

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Haastrecht?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalrandvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Krimpenerwaard?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Krimpenerwaard. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.krimpenerwaard.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Haastrecht. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €775 tot plusminus €3850. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Haastrecht (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) ontvang je ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ongeveer €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf zo’n €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecSWC 172H319 KW€3700,-
LGTherma V HU121 U33 + HN1616 NK310 KW€2300,-
Alpha InnotecLW 180A-LUX 2.015 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Haastrecht aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!