Warmtepomp Berkenwoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Berkenwoude? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €175,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Berkenwoude.
warmtepomp-installateur-2825

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode-regio2825
Netnummer0182 (+31182)
Gasgebruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Berkenwoude

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit verschillende onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Berkenwoude kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Berkenwoude? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze tool ontdek jij vandaag nog (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2825).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Verderop tref jij omvangrijke raadgeving aangaande de type warmtepompenen wat strookt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Berkenwoude kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.400 en €21.000. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk type wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.725 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Berkenwoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-berkenwoude

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door lucratieve subsidies realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €5700. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3100. Het prijskaartje kan men berekenen met diverse zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €26200Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€17600 – €20600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5450 – €7375Werkt ook als een airco
Lucht-water€4100 – €6625Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2300 – €5100Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Berkenwoude gebruikt circa 1380 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schatten we op €240 tot €300. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €175 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€708
Buitenlucht2550kWh€474€234
Bodemwarmte1800kWh€333€375
Hybride1550 kWh + 425 M3€510€198

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Berkenwoude?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Krimpenerwaard?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij gemeente Krimpenerwaard. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.krimpenerwaard.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Berkenwoude. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €800 tot wel €2850. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Berkenwoude (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergoeden ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je grofweg €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf circa €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecSWC 122H314 KW€3200,-
LGTherma V HU071 U43 + HN1616 NK36 KW€1900,-
Alpha InnotecLW 140A-LUX 2.012 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Berkenwoude aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor verhinder je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!