Warmtepomp Krimpen aan de Lek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Krimpen aan de Lek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene factoren. Op onze website ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Krimpen aan de Lek.
warmtepomp-installateur-2931

 • Minder CO-2 belasting
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veilige oplossing
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2931
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Krimpen aan de Lek

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden honderden systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Krimpen aan de Lek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Krimpen aan de Lek? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze vergelijker ontdek jij veelzijdige (verwarmings)installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2931).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem haalt energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. In de paragraaf hierna tref jij veelzijdige adviezen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Krimpen aan de Lek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €290,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.100 en €22.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.350 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Krimpen aan de Lek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-krimpen-aan-de-lek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een flinke subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €7800. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door verscheidene onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €27100Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€17100 – €21500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4950 – €6650Relatief voordelig
Lucht-water€3750 – €6500Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2250 – €6800Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Krimpen aan de Lek gebruikt om en nabij 1380 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Essent of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing schatten we op €250 tot €370. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €195 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€716
Buitenlucht2375kWh€494€222
Bodemwarmte1975kWh€351€365
Hybride1525 kWh + 575 M3€530€186

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Krimpen aan de Lek?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Krimpenerwaard?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je kiezen voor een speciale groene lening bij de gemeenten Krimpenerwaard. We hebben het over een een speciale lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.krimpenerwaard.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Krimpen aan de Lek. Hoeveel je krijgt hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot doorgaans €1650. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Krimpen aan de Lek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ong. €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij circa €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecSWC 122K314 KW€3200,-
LGTherma V HU051 U43 + CENTOWER 70/3016 KW€1900,-
Alpha InnotecLWD 5050A-HMD 210 KW€2300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Krimpen aan de Lek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Een solide isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie leidt tot een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar wel stroom. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!