Warmtepomp Scharwoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Scharwoude? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en verantwoorde methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Hierna check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Scharwoude.
warmtepomp-installateur-1634

 • Minder vervuiling
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode-regio1634
Netnummer0229 (+31229)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Scharwoude

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit verscheidene oplossingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Scharwoude kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Scharwoude? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker ontdek jij binnen enkele minuten erkende installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1634).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Verderop lees jij bruikbare raadgeving inzake actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Scharwoude kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je bespaart al snel €330,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.500 en €18.100. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.900 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Scharwoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-scharwoude

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6700. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2400. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels verschillende zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €27600Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€14600 – €21100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5250 – €6175Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5400 – €6625Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2475 – €5550Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Scharwoude gebruikt circa 1410 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Essent of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €280 tot €350. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €150 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€736
Buitenlucht2325kWh€493€243
Bodemwarmte2100kWh€346€390
Hybride1400 kWh + 350 M3€530€206

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Scharwoude?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met verschillende randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Koggenland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Dan is er een optie voor een speciale groene lening bij gemeente Koggenland. Kort gezegd een unieke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.koggenland.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Scharwoude. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot wel €2450. Interesse naar de april 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Scharwoude (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij grofweg €2050.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AermecWRL-H 16161 KW€7900,-
ImmergasRapax 300 V20 KW€1250,-
YorkYMPA0080PHE5044 KW€5550,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Scharwoude aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!