Warmtepomp Oostzaan

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Oostzaan? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en verantwoorde benadering om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oostzaan.
warmtepomp-installateur-1511

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Combineren met zonnepanelen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOostzaan
Postcodegebied1511
Netnummer075 (+3175)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oostzaan

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oostzaan kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Oostzaan? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door onze vergelijker bekijk jij waardevolle leveranciers en installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1511).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand tref je waardevolle aanbevelingen inzake actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oostzaan heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €13.400. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw bestaande gasketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.475 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Oostzaan (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oostzaan

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij de huidige subsidies heb je een korte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7200. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke investering is afhankelijk van allerlei aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €27600Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17100 – €20500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4750 – €7300Lage aanschafprijs
Lucht-water€4150 – €6725Aansluitbaar op CV, veel stroom benodigd
Hybride€2075 – €5700Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Oostzaan verbruikt grofweg 1400 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schatten we op €265 tot €325. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €170 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€688
Buitenlucht2750kWh€447€241
Bodemwarmte1900kWh€310€378
Hybride1350 kWh + 350 M3€482€206

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oostzaan?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oostzaan?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via jouw gemeente Oostzaan. Kort gezegd een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.oostzaan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oostzaan. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot plusminus €1850. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oostzaan (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze plusminus €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
Itho DaalderopHP-S 1309 KW€2200,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC224KXZRE1+ Climate kit KX 28019 KW€3200,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E-AC 201.D045 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oostzaan aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!