Warmtepomp Berkhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Berkhout? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en duurzame benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere zaken. Verderop vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Berkhout.
warmtepomp-installateur-1647

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Eenvoudig te programmeren
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode-regio1647
Netnummer0229 (+31229)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Berkhout

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Er bestaan diverse systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Berkhout kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig de woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Berkhout? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van deze website lees je bruikbare verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1647).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als soort huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie gebruikt warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf vind je veelzijdige aanbevelingen omtrent beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Berkhout kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €180,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.500 en €17.200. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw reguliere gasketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Berkhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-berkhout

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel minder stookkosten. Geholpen door ISDE subsidie heb jij een korte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5500. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2800. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels allerlei zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26700Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€14600 – €22600Koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €7500Verwarmen en koelen
Lucht-water€4300 – €7175Kan ook koelen, buitenunit in zicht
Hybride€2875 – €6150Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Berkhout gebruikt plusminus 1410 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €250 tot €320. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €170 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€741
Buitenlucht2575kWh€489€252
Bodemwarmte1700kWh€341€400
Hybride1300 kWh + 425 M3€526€215

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Berkhout?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er zijn een aantaleisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Koggenland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Koggenland. Het is een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.koggenland.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Berkhout. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €650 en kunnen oplopen tot €1950. Benieuwd hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Berkhout (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze circa €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-7KW-H116 KW€1900,-
ImmergasRapax 100 V20 KW€1250,-
YorkYLHD 100 T/TP67 KW€7850,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Berkhout aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier weet je zeker dat de warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!