Warmtepomp Spierdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Spierdijk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verschillende elementen. Verderop tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Spierdijk.
warmtepomp-installateur-1642

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Constante verwarming
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcodegebied1642
Netnummer0229 (+31229)
Gasgebruik M31410 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Spierdijk

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met meerdere toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spierdijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Spierdijk? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1642).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat haalt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Onderstaand lees jij actuele informatie over de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Spierdijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.200 en €13.700. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.875 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Spierdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spierdijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, het resulteert in een fors lagere energierekening. Middels een royale subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3200. Het prijskaartje kan men berekenen met specifieke zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €26200Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€16200 – €20700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4900 – €7400Werkt ook als een airco
Lucht-water€5300 – €7225Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2825 – €5950Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Spierdijk gebruikt om en nabij 1410 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing fluctueert tussen de €280 tot €375. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €200 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€738
Buitenlucht2475kWh€509€229
Bodemwarmte2000kWh€362€376
Hybride1400 kWh + 450 M3€546€192

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Spierdijk?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Koggenland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Koggenland. Het gaat om een interessante lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.koggenland.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Spierdijk. Hoeveel je krijgt hangt af van het type en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot plusminus €3600. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Spierdijk (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je om en nabij €1575.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2425.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AirwellHWHM-TDF300/3.5-H310 KW€1100,-
ImmergasAudax 85 KW€1800,-
YorkYMPA0130PHE5066 KW€7750,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een gezond binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Spierdijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!