Warmtepomp Zuidermeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Zuidermeer? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en duurzame aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In zo’n geval heb je recht op een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van allerlei elementen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Zuidermeer.
warmtepomp-installateur-1652

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verwarmen en koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Een zeer hoog rendement
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
Netnummer0229 (+31229)
Gasgebruik M31410 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zuidermeer

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden honderden versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidermeer kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Zuidermeer? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij warmtepomprevolutie.nl doorzoek je waardevolle erkende installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1652).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op deze pagina lees je uitgebreide gegevens met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Zuidermeer heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je bespaart al snel €185,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €18.900. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.050 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidermeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidermeer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een royale subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7700. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van specifieke onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €26800Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€13700 – €20800Koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €6325Werkt ook als een airco
Lucht-water€4050 – €6725Lage installatiekosten, hoog stroomgebruik
Hybride€2100 – €5450Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zuidermeer consumeert ongeveer 1410 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Eneco of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing fluctueert tussen de €275 tot €370. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €180 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€743
Buitenlucht2325kWh€505€238
Bodemwarmte1925kWh€357€386
Hybride1475 kWh + 425 M3€542€201

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zuidermeer?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Hij werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Koggenland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de gemeente Koggenland. Het is een unieke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.koggenland.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Zuidermeer. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot ongeveer €2650. Nieuwsgierig naar de mei 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zuidermeer (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ongeveer €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2450.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-10KW-H1110 KW€2300,-
InterClima-MTAHCY 05112 KW€2350,-
YorkYVAG014RSE309 KW€2050,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zuidermeer aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren betekent een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!