Warmtepomp De Goorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in De Goorn? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. In het volgende kopje bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in De Goorn.
warmtepomp-installateur-1648

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcodegebied1648
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in De Goorn

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden diverse versies. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Goorn heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in De Goorn? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker check je direct erkende installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1648).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop doorzoek je omvangrijke raadgeving m.b.t. populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in De Goorn heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.400 en €20.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.075 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit De Goorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-goorn

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het leidt tot flink lagere energiekosten. Via lucratieve subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7800. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3400. De eindfactuur is afhankelijk van specifieke zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26200Geen geluid, erg duur
Water-water€16000 – €24000Koelende functie
Lucht-lucht€4200 – €6600Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4500 – €7225Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2025 – €5300Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in De Goorn consumeert om en nabij 1410 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een maatschappij als Eneco of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing varieert van €250 tot €325. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €145 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€742
Buitenlucht2725kWh€497€245
Bodemwarmte2075kWh€349€393
Hybride1500 kWh + 425 M3€534€208

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in De Goorn?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Koggenland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening van je gemeente Koggenland. Het gaat om een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.koggenland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie De Goorn. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot plusminus €2300. Interesse naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming De Goorn (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze zo’n €1975.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2000.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-9KW-H118 KW€2100,-
Inovatech GmbHInno SWP 32i8 KW€2800,-
YorkYVAG012RSE308 KW€1950,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice De Goorn aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan weet je zeker dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!