Warmtepomp Obdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Obdam? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en ecologische manier om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €315,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene elementen. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Obdam.
warmtepomp-installateur-1713

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig onderhoud
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcodegebied1713
Netnummer0226 (+31226)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Obdam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je hebt keuze uit verscheidene systemen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Obdam kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Obdam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze tool vind je in een zeer korte periode leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1713).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Hieronder ontdek je praktische info ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Obdam kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.600 en €12.300. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.250 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Obdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-obdam

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Gelukkig, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een hoge subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €6900. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3100. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op verschillende aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €24000Geen geluid, erg duur
Water-water€16400 – €20300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5400 – €7350Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4850 – €7500Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2300 – €6250Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Obdam verbruikt pakweg 1410 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schatten we op €280 tot €335. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €135 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€663
Buitenlucht2625kWh€431€232
Bodemwarmte2050kWh€298€365
Hybride1575 kWh + 500 M3€464€199

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Obdam?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn meerdere vereisten: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Koggenland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Koggenland. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.koggenland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaliter is er de ISDE-subsidie Obdam. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 en kunnen oplopen tot €3450. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Obdam (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze plusminus €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-12KW-H1110 KW€2300,-
InterClima-MTAHOCT 15053 KW€7100,-
AerforTHRON 08 AGR26 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Obdam aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo zorg je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!