Warmtepomp Oudendijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Oudendijk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en duurzame wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse facetten. Hierna tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Oudendijk.
warmtepomp-installateur-1631

 • Zet het milieu op 1
 • Kan het huis ook koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1631
Netnummer0229 (+31229)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oudendijk

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met diverse versies. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudendijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter onderzoekt het verblijf en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Oudendijk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij zonder problemen leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1631).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. In het volgende stukje ontdek je praktische aanbevelingen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oudendijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €210,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.200 en €19.200. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.550 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Oudendijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudendijk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Maar het mooie is, het leidt tot een fors lagere energierekening. Via een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een hele scherpe terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7500. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2800. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door meerdere zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €25000Geen geluid, prijzig
Water-water€17700 – €23700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4950 – €6075Zeer betaalbaar
Lucht-water€4450 – €7300Weinig onderhoud, veel stroom benodigd
Hybride€2075 – €6200Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oudendijk verbruikt ong. 1410 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €250 tot €355. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €140 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€734
Buitenlucht2500kWh€477€257
Bodemwarmte1850kWh€330€404
Hybride1575 kWh + 350 M3€514€220

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oudendijk?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele van deze mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Koggenland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via jouw gemeente Koggenland. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.koggenland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Oudendijk. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €600 tot wel €3400. Informeren naar de juli 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oudendijk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je circa €1625.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AermecWRL-H 10142 KW€6000,-
ImmergasMagis Combo 86 KW€1900,-
YorkYMPA0045PHE5024 KW€3550,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hierna vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oudendijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren is belangrijk voor een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!