Warmtepomp Avenhorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Avenhorn? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de potentiële besparing ligt op €220,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Hierna tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Avenhorn.
warmtepomp-installateur-1633

 • Draag bij aan een milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode-regio1633
Netnummer0229 (+31229)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Avenhorn

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit verschillende systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Avenhorn kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Avenhorn? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze website lees je veelzijdige installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1633).
 2. Specificeer de woning. Denk aan soort huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf check jij handige raadgeving die gaan over de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Avenhorn kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.200 en €16.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.125 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Avenhorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-avenhorn

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar, het resulteert in veel lagere gaskosten. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €7700. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2400. Het prijskaartje wordt getekend door allerlei facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €28000Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€17500 – €24400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4200 – €6200Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4500 – €6425Gemakkelijk plaatsen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2375 – €5850Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Avenhorn consumeert om en nabij 1410 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Budget Energie of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €225 tot €360. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €170 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€735
Buitenlucht2775kWh€485€250
Bodemwarmte1725kWh€338€397
Hybride1575 kWh + 375 M3€522€213

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Avenhorn?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen verschillende mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Koggenland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Koggenland. Het is een unieke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.koggenland.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Avenhorn. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot gemiddeld €2500. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Avenhorn (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op ong. €1625.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€275, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
AermecWRL-H 14153 KW€7100,-
ImmergasMagis Combo 109 KW€2200,-
YorkYMPA0065PHE5033 KW€4450,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Avenhorn aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie draait uit op een optimale leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening vloeit voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!