Warmtepomp Ursem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Ursem? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €335,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. Verderop tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ursem.
warmtepomp-installateur-1645

 • Vermindering Milieu-impact
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode-regio1645
Netnummer072 (+3172)
Gas-verbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ursem

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei installaties. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ursem kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Ursem? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk jij eenvoudig warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1645).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Onderstaand ontdek je handige informatie met betrekking tot populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Ursem kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €330,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €7.000 en €17.000. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het onderscheid is de input van energie. Elke vorm heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.625 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Ursem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ursem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel minder stookkosten. Via interessante subsidies haal je een interessante terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7800. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2500. De totaalprijs wordt getekend door verschillende variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26300Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€15300 – €23700Koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €6100Relatief lage investering
Lucht-water€5450 – €7000Kan ook koelen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2625 – €7000Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ursem gebruikt ong. 1410 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier als Energiedirect of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €265 tot €320. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €135 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€739
Buitenlucht2750kWh€517€222
Bodemwarmte2050kWh€370€370
Hybride1375 kWh + 400 M3€554€185

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ursem?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie sluit je aan op jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Koggenland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via jouw gemeente Koggenland. Kort gezegd een interessante lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.koggenland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Ursem. De omvang van de subsidie hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot ongeveer €2450. Informeren naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ursem (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1750.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AirwellHWHM-TDF190/1.5-H310 KW€1100,-
ImmergasAudax 128 KW€2100,-
YorkYLHD 40 T/TP28 KW€3950,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Ursem aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!