Warmtepomp Hensbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Hensbroek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een voordelige en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van allerlei randvoorwaarden. Hierna lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Hensbroek.
warmtepomp-installateur-1711

 • Kies voor duurzame warmte
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig storingen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode-regio1711
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hensbroek

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je vindt verscheidene systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hensbroek kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Hensbroek? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met deze website ontdek jij zonder problemen de beste installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1711).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder tref je uitgebreide raadgeving met betrekking tot de type warmtepompenen wat aansluit op jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Hensbroek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.900 en €25.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw huidige HR-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.550 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Hensbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hensbroek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €6300. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2100. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €27800Hoog rendement, erg duur
Water-water€14600 – €23600Ook koelende functie
Lucht-lucht€5300 – €6875Lage aanschafprijs
Lucht-water€4100 – €7500Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2700 – €5100Voor veel woningen interessant

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hensbroek gebruikt ongeveer 1410 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €260 tot €345. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €135 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€662
Buitenlucht2750kWh€463€199
Bodemwarmte2075kWh€331€331
Hybride1325 kWh + 400 M3€497€166

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hensbroek?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Koggenland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Koggenland. Kort gezegd een tijdelijke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.koggenland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hensbroek. Hoeveel je krijgt komt tot stand door model en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €850 tot wel €2250. Interesse naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hensbroek (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergoeden ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze grofweg €1850.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf pakweg €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-16KW-H1312 KW€2500,-
InterClima-MTAHOCT 13046 KW€6400,-
AerforTHRON 06 AGR26 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hensbroek aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende vermijd je dat de warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren leidt tot een optimale leefomgeving zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!