Warmtepomp Kaag en Braassem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Kaag en Braassem? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde methode om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal zaken. Op warmtepomprevolutie.nl check je verdere details over een warmtepomp kopen in Kaag en Braassem.
warmtepomp-installateur-2481

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcodegebied2481
Netnummer0172 (+31172)
Gasgebruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kaag en Braassem

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met flink wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kaag en Braassem kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Kaag en Braassem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl check je direct erkende installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2481).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website check jij handige informatie ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kaag en Braassem heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €260,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.000 en €10.600. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk model heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.750 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Kaag en Braassem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kaag-en-braassem

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel lagere gaskosten. Geholpen door een royale subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6000. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2900. De uiteindelijke investering kan men berekenen met diverse variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €25300Passief koelen, dure installatie
Water-water€14100 – €20900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3650 – €6250Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4200 – €6050Ruimte subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2625 – €5900Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Kaag en Braassem verbruikt pakweg 1390 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schatten we op €280 tot €360. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €195 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€686
Buitenlucht2725kWh€466€220
Bodemwarmte1925kWh€329€357
Hybride1525 kWh + 500 M3€501€185

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Kaag en Braassem?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie sluit je aan op jouw huidige HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Kaag en Braassem?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Kaag en Braassem. Dit is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.kaagenbraassem.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Kaag en Braassem. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €625 tot gemiddeld €3750. Informeren naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kaag en Braassem (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze pakweg €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ongeveer €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
LennoxHydrolean SWH025SNM1M39 KW€5700,-
Stiebel-EltronWPL 23 E (227758)15 KW€2650,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5018.5 (B/W)13 KW€3100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Kaag en Braassem aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente