Warmtepomp Teylingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Teylingen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse elementen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Teylingen.
warmtepomp-installateur-2361

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan ook werken als airco
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Netnummer071 (+3171)
Gas-gebruik M31300 M3
Stroom-gebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Teylingen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei onderdelen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Teylingen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Teylingen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze tool tref jij waardevolle de beste installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2361).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp profiteert van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina tref jij veelzijdige raadgeving aangaande alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Teylingen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.600 en €10.800. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het onderscheid is de energiebron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw huidige HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.275 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Teylingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-teylingen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar, het leidt tot veel minder stookkosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €5500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met specifieke variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25400Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€14800 – €21100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3550 – €6900Verwarmen en koelen
Lucht-water€5350 – €6725Krachtige oplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2875 – €5200Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Teylingen consumeert grofweg 1300 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €250 tot €360. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €150 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€714
Buitenlucht2425kWh€471€243
Bodemwarmte1675kWh€328€386
Hybride1350 kWh + 575 M3€507€207

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Teylingen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Teylingen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening via de gemeente Teylingen. We hebben het over een een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.teylingen.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Teylingen. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €725 tot maar liefst €1850. Benieuwd naar de juli 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Teylingen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op om en nabij €1825.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
LGTherma V HU123 U33 + HN1639 NK310 KW€2300,-
Stiebel-EltronWPL 15 AS7 KW€2000,-
WaterkotteEco Touch DS 5028.5T (B/W)19 KW€3550,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Teylingen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor zorg je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Als de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Sassenheim, Voorhout, Warmond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente