Warmtepomp Woubrugge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Woubrugge? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €340,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan allerlei elementen. Op onze website bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Woubrugge.
warmtepomp-installateur-2481

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Constante verwarming van de woning
 • Los van de energieleverancier
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Gas-gebruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Woubrugge

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit honderden oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Woubrugge kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Woubrugge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl bekijk je snel erkende installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2481).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna doorzoek je accurate info met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Woubrugge heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €6.200 en €11.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.775 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Woubrugge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-woubrugge

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een flinke subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7700. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2700. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door allerlei zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €27000Geen geluid, hoge investering
Water-water€16600 – €22800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5050 – €6075Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3950 – €6325Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2025 – €5600Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Woubrugge gebruikt plusminus 1390 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energieleverancier als Essent of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing varieert van €260 tot €310. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €170 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€684
Buitenlucht2775kWh€458€226
Bodemwarmte1825kWh€321€363
Hybride1300 kWh + 450 M3€492€192

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals de buitenlucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Woubrugge?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Kaag en Braassem?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening in de regio Kaag en Braassem. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.kaagenbraassem.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Woubrugge. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot doorgaans €3400. Informeren hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Woubrugge (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je om en nabij €1600.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWC 23022 KW€4000,-
LGTherma V HU031 UE2 / HN0314 NK23 KW€1600,-
Alpha InnotecLW 31025 KW€3800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Woubrugge aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren draait uit op een aangename leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!