Warmtepomp Leimuiden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Leimuiden? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal factoren. Op deze pagina vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Leimuiden.
warmtepomp-installateur-1433

 • Verantwoorde investering
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijke installatie
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode-regio1433
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroom-verbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Leimuiden

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leimuiden biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Leimuiden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels warmtepomprevolutie.nl lees jij zonder moeite (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1433).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem gebruikt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. In de paragraaf hierna tref je waardevolle adviezen inzake de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Leimuiden kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €330,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.600 en €15.600. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.325 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Leimuiden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leimuiden

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Echter, het draait uit op veel minder stookkosten. D.m.v. interessante subsidies behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €7800. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3100. De uiteindelijke investering komt tot stand door diverse onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24000Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€16100 – €21800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4800 – €7200Relatief lage investering
Lucht-water€4950 – €7225Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2375 – €6200Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Leimuiden verbruikt ong. 1390 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €240 tot €385. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €185 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€685
Buitenlucht2675kWh€480€206
Bodemwarmte1675kWh€343€343
Hybride1600 kWh + 525 M3€514€171

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Leimuiden?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele voorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Kaag en Braassem?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je kiezen voor de erkende groene lening in de regio Kaag en Braassem. Het gaat om een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.kaagenbraassem.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Leimuiden. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €725 en kunnen oplopen tot €2900. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Leimuiden (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op grofweg €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal ong. €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€275, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AermecANK040H 230 Volt6 KW€1750,-
iDMTERRA AL 60 Max; 81031349 KW€6050,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 8 (WW)11 KW€2900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Leimuiden aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!