Warmtepomp Bodegraven-Reeuwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Bodegraven-Reeuwijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bodegraven-Reeuwijk.
warmtepomp-installateur-2415

 • Duurzame investering
 • Verwarmen en koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Netnummer0348 (+31348)
Gas-gebruik M31440 M3
Stroom-verbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bodegraven-Reeuwijk

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden diverse producten. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bodegraven-Reeuwijk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt het verblijf en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Bodegraven-Reeuwijk? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze tool ontdek je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2415).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. In het volgende stukje bekijk jij handige raadgeving over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bodegraven-Reeuwijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €195,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €11.700. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.250 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Bodegraven-Reeuwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bodegraven-reeuwijk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Dat is niet voor niets, je realiseert een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies haal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €5900. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €1900. De eindfactuur is afhankelijk van verscheidene variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24700Veel vermogen, prijzig
Water-water€16100 – €20500Beste rendement
Lucht-lucht€4350 – €6375Zeer betaalbaar
Lucht-water€3650 – €6250Gemakkelijk plaatsen, verbruikt veel stroom
Hybride€2975 – €5250Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Bodegraven-Reeuwijk gebruikt om en nabij 1440 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €240 tot €395. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €165 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€671
Buitenlucht2700kWh€436€235
Bodemwarmte2100kWh€302€369
Hybride1500 kWh + 500 M3€470€201

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Bodegraven-Reeuwijk?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden enkele van deze zaken: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening via de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het is een kortlopende lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.bodegraven-reeuwijk.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Bodegraven-Reeuwijk. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €500 en kunnen oplopen tot €2250. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bodegraven-Reeuwijk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op plusminus €1600.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ong. €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
LennoxAqua4 AAH081PS48 KW€5950,-
SPRSUNCGK/D-42(LT)23 KW€3450,-
WaterkotteBasic Line Split 5008.5 (1x230V)6 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierna vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Bodegraven-Reeuwijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie resulteert in een gezond klimaat in huis zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente