Warmtepomp Kaag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Kaag? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal zaken. In het volgende kopje tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Kaag.
warmtepomp-installateur-2159

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode-regio2159
Netnummer0252 (+31252)
Gas-verbruik M31390 M3
Stroom-verbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kaag

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verscheidene onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kaag biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Kaag? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van deze pagina bekijk jij vandaag nog de beste installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2159).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt energie uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website vind je waardevolle gegevens die gaan over actuele warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kaag kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.500 en €12.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Kaag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kaag

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij ISDE subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €5500. Het hybride systeem is er vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van specifieke onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23600Veel besparen, hoge investering
Water-water€16300 – €22300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3800 – €6100Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3550 – €6850Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2700 – €5950Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Kaag gebruikt om en nabij 1390 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een maatschappij als Energiedirect of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €240 tot €345. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €135 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€655
Buitenlucht2450kWh€445€210
Bodemwarmte1650kWh€314€341
Hybride1600 kWh + 500 M3€478€177

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Kaag?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere zaken: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het apparaat werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Kaag en Braassem?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Kaag en Braassem. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.kaagenbraassem.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kaag. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met model en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €950 en kunnen oplopen tot €1750. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Kaag (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je ongeveer €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ongeveer €2025.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecLWAV 122R3-HSV 12M39 KW€2200,-
LennoxEcolean EAR0251SM415 KW€2500,-
AirwellPAC-BTE-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-10KW-H119 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij tref je een handig stappenplan van de warmteservice Kaag aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goede isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!