Warmtepomp Nieuwe Wetering

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Nieuwe Wetering? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en ecologische methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €220,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere factoren. In het volgende kopje ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nieuwe Wetering.
warmtepomp-installateur-2376

 • Draag bij aan een milieu
 • Ook koelen is mogelijk
 • Ruim aanbod in de regio
 • Relatief weinig onderhoud
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode-regio2376
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwe Wetering

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit honderden toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwe Wetering kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Nieuwe Wetering? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze website bekijk jij eenvoudig installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2376).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna doorzoek je veelzijdige informatie die gaan over actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuwe Wetering kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en water water leveren met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.400 en €16.500. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.650 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwe Wetering (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwe-wetering

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je realiseert flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5800. Een hybride systeem is er vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van verscheidene onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €25400Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€16900 – €23100Kan ook koelen
Lucht-lucht€4200 – €7000Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4550 – €6175Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €5550Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nieuwe Wetering gebruikt ong. 1390 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Energiedirect of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €225 tot €335. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €190 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€670
Buitenlucht2575kWh€436€235
Bodemwarmte2000kWh€302€369
Hybride1400 kWh + 575 M3€469€201

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuwe Wetering?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Dit systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Kaag en Braassem?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er de interessante groene lening bij gemeente Kaag en Braassem. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.kaagenbraassem.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nieuwe Wetering. De omvang van de subsidie hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €975 en lopen op tot wel €3650. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwe Wetering (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) verstrekken ze pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ong. €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf pakweg €2350.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecLWCV 82R1-36 KW€1900,-
LennoxAqua4 AAH104PS63 KW€7450,-
Alpha InnotecLWC 807 KW€2000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Nieuwe Wetering aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!