Warmtepomp Rijnsaterwoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Rijnsaterwoude? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een voordelige en ecologische benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verscheidene variabelen. In het volgende kopje lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Rijnsaterwoude.
warmtepomp-installateur-2465

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcodegebied2465
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroom-verbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rijnsaterwoude

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden velerlei installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijnsaterwoude kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Rijnsaterwoude? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze tool vind jij in korte tijd installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2465).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. In een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Onderstaand ontdek je uitgebreide gegevens aangaande de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Rijnsaterwoude heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.100 en €22.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.400 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Rijnsaterwoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijnsaterwoude

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door middel van een royale subsidie haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7200. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2900. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op specifieke zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €24000Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€13200 – €20100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5300 – €6175Zeer betaalbaar
Lucht-water€4400 – €6800Ruimte subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2400 – €5200Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Rijnsaterwoude verbruikt ongeveer 1390 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €255 tot €345. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €125 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€682
Buitenlucht2450kWh€443€239
Bodemwarmte1600kWh€307€375
Hybride1325 kWh + 500 M3€477€205

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Rijnsaterwoude?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een paar eisen: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Kaag en Braassem?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij de gemeenten Kaag en Braassem. Het betreft een unieke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.kaagenbraassem.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Rijnsaterwoude. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot plusminus €2400. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rijnsaterwoude (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergeven ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ong. €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecWWB21+WWSB2020 KW€2500,-
LennoxHydrolean SWH03557 KW€7500,-
Alpha InnotecLW 25120 KW€3300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Rijnsaterwoude aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!