Warmtepomp Nieuwkoop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Nieuwkoop? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €250,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Nieuwkoop.
warmtepomp-installateur-2421

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Ook koelen is mogelijk
 • Veel keuze in leveranciers
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2421
Netnummer0172 (+31172)
Gasgebruik M31440 M3
Stroom-verbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwkoop

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwkoop kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Nieuwkoop? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van deze website doorzoek je veelzijdige erkende installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2421).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Hieronder bekijk je handige info m.b.t. populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuwkoop heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €15.900. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk type heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.050 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwkoop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwkoop

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot flink lagere energiekosten. Aan de hand van een flinke subsidie realiseer je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6400. Het hybride systeem koop je al vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door verscheidene factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €27800Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13100 – €22400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5050 – €6475Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4300 – €7050Lage installatiekosten, hoog stroomgebruik
Hybride€2375 – €6550Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Nieuwkoop gebruikt grofweg 1440 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing komt uit tussen de €225 tot €355. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €150 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€700
Buitenlucht2475kWh€490€210
Bodemwarmte1825kWh€350€350
Hybride1300 kWh + 600 M3€525€175

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuwkoop?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie is actief naast jouw reguliere HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Nieuwkoop?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er de duurzame groene lening bij gemeente Nieuwkoop. Het is een kortlopende lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.nieuwkoop.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nieuwkoop. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €650 tot plusminus €3700. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwkoop (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze circa €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij zo’n €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€125, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
LGTherma V HM071M U427 KW€2000,-
Stiebel-EltronWWK 300 (74361)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5017.5 Ai RC (B/W)12 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Nieuwkoop aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor zorg je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie resulteert in een aangename leefomgeving zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota heeft te maken met de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente