Warmtepomp Hoogmade

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Hoogmade? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan allerlei aspecten. Hierna ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Hoogmade.
warmtepomp-installateur-2355

 • Minder impact op het milieu
 • Meer leefcomfort
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode-regio2355
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroom-verbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoogmade

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit honderden toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogmade kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw woning en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Hoogmade? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze vergelijker tref je in korte tijd erkende installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2355).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina ontdek je praktische informatie ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Hoogmade kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de potentiële besparing ligt op €250,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.400 en €11.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.800 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogmade (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogmade

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het betekent een fors lagere energierekening. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €7600. Een hybride variant koop je al vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door verschillende aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23800Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€16900 – €24200Kan ook koelen
Lucht-lucht€5050 – €6225Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5300 – €6725Aansluitbaar op CV, maakt relatief veel geluid
Hybride€2075 – €5200Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hoogmade verbruikt plusminus 1390 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier van energie als Engie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schatten we op €205 tot €345. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €155 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€665
Buitenlucht2400kWh€439€226
Bodemwarmte2025kWh€306€359
Hybride1450 kWh + 450 M3€472€193

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoogmade?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze eisen: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Kaag en Braassem?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Kaag en Braassem. Dit is een speciaal soort lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.kaagenbraassem.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hoogmade. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot maar liefst €1750. Nieuwsgierig naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hoogmade (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op pakweg €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij zo’n €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecLWV 82R1-3-HV 9 1-36 KW€1900,-
LennoxAqua4 AAH051PS32 KW€4350,-
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-16KW-H1312 KW€2500,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hoogmade aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met onze verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!