Warmtepomp Zoeterwoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Zoeterwoude? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een economische en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verschillende variabelen. Als je iets verders scrollt ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Zoeterwoude.
warmtepomp-installateur-2381

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Veel keuze in leveranciers
 • Relatief weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcodegebied2381
Netnummer071 (+3171)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroom-verbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zoeterwoude

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit diverse versies. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zoeterwoude kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Zoeterwoude? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van deze website lees jij zonder problemen erkende installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2381).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website vind je bruikbare raadgeving m.b.t. populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Zoeterwoude kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.200 en €21.600. We spreken over vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.800 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Zoeterwoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zoeterwoude

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel lagere gaskosten. Dankzij ISDE subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €7300. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2900. De eindfactuur wordt vastgesteld door meerdere facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26100Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€13700 – €24900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4050 – €7275Werkt ook als een airco
Lucht-water€4600 – €6025Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2000 – €6200Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Zoeterwoude gebruikt plusminus 1260 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energie aanbieder als Energiedirect of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €205 tot €350. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €135 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1200m3€723
Buitenlucht2475kWh€499€224
Bodemwarmte1775kWh€354€369
Hybride1525 kWh + 600 M3€535€188

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zoeterwoude?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een aantalvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is actief naast jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Zoeterwoude?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan je kiezen voor een speciale groene lening bij gemeente Zoeterwoude. We hebben het over een een speciaal soort lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.zoeterwoude.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zoeterwoude. De omvang van de subsidie hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot wel €2300. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zoeterwoude (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ongeveer €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal pakweg €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
LGTherma V HU123 U33 + CENTOWER 70/30310 KW€2300,-
Stiebel-EltronWPL 17 ACS Classic Compact Set (235991)8 KW€2100,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5013.5 (W/W)16 KW€3400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Zoeterwoude aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik komt voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zoeterwoude, Hoge Rijndijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente