Warmtepomp Rijpwetering

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Rijpwetering? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €205,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene factoren. In het volgende kopje check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Rijpwetering.
warmtepomp-installateur-2375

 • Milieubewuste keuze
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2375
Netnummer071 (+3171)
Gas-gebruik M31390 M3
Stroom-gebruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rijpwetering

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit meerdere onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijpwetering kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woonruimte en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Rijpwetering? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels de warmtepomp-vergelijker bekijk jij vandaag nog warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2375).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand lees je samengestelde info ten aanzien van populaire warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Rijpwetering kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €345,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.700 en €23.400. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.850 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Rijpwetering (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijpwetering

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Aan de hand van een royale subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7900. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2100. De factuur wordt bepaald aan de hand van specifieke variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27600Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€17800 – €22900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5000 – €6125Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3750 – €6300Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2400 – €5000Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Rijpwetering consumeert pakweg 1390 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier als Delta of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing schommelt tussen €250 tot €370. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €150 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€669
Buitenlucht2475kWh€468€201
Bodemwarmte2050kWh€335€335
Hybride1325 kWh + 525 M3€502€167

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rijpwetering?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Kaag en Braassem?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan hebben we een speciale groene lening bij de gemeenten Kaag en Braassem. Dit is een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.kaagenbraassem.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Rijpwetering. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door model en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot maar liefst €1600. Informeren naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rijpwetering (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ong. €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€125, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWCV 122R39 KW€2200,-
LennoxAqua4 AAH094PS56 KW€6750,-
Alpha InnotecLWC 605 KW€1800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Rijpwetering aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de totale energierekening komt voort uit onze verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!