Warmtepomp Oud Ade

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Oud Ade? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp haalt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een voordelige en duurzame methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal zaken. Op ons warmtepomp-portaal check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oud Ade.
warmtepomp-installateur-2374

 • Een duurzame oplossing
 • Kan het huis ook koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Relatief weinig onderhoud
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode-regio2374
Netnummer071 (+3171)
Gas-gebruik M31390 M3
Stroom-gebruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oud Ade

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit velerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oud Ade kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Oud Ade? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze website check jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2374).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Hierna lees je veelzijdige raadgeving inzake de type warmtepompenen wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Oud Ade kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €195,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €11.700. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.525 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Oud Ade (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oud-ade

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door middel van de huidige subsidies heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €5600. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3500. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €28000Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€16300 – €20700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4600 – €6225Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5400 – €6700Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2050 – €6750Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Oud Ade gebruikt ongeveer 1390 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Engie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing varieert van €255 tot €325. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €160 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€668
Buitenlucht2800kWh€461€207
Bodemwarmte1750kWh€327€341
Hybride1400 kWh + 600 M3€494€174

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oud Ade?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden verschillende randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Kaag en Braassem?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening via de gemeente Kaag en Braassem. We hebben het over een een tijdelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.kaagenbraassem.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oud Ade. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €550 en lopen op tot wel €2050. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oud Ade (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze circa €1575.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij circa €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWV 82R1-3-HSV 12M36 KW€1900,-
LennoxAqua4 AAH081PS48 KW€5950,-
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-16KW-H1112 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Oud Ade aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!