Warmtepomp Oude Wetering

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Oude Wetering? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €180,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere elementen. Verderop bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Oude Wetering.
warmtepomp-installateur-2377

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Constante temperatuur
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcodegebied2377
Netnummer071 (+3171)
Gasgebruik M31390 M3
Stroomgebruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oude Wetering

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan diverse onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oude Wetering heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert jouw woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Oude Wetering? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van onze vergelijker bekijk jij snel warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2377).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Verderop vind jij toepasbare informatie over populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Oude Wetering kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €260,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.100 en €24.200. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.450 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Oude Wetering (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oude-wetering

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een flinke subsidie behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €5900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3200. De factuur komt tot stand door diverse aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €23700Passief koelen, dure installatie
Water-water€15500 – €20900Koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €6400Zeer betaalbaar
Lucht-water€3600 – €6875Koelende functie, buitenunit in zicht
Hybride€2275 – €5900Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oude Wetering gebruikt ong. 1390 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Essent of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €265 tot €380. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €175 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€671
Buitenlucht2800kWh€443€228
Bodemwarmte1950kWh€309€362
Hybride1425 kWh + 550 M3€476€195

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oude Wetering?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er verschillende randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is een aanvulling op jouw moderne gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Kaag en Braassem?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Kaag en Braassem. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.kaagenbraassem.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oude Wetering. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van energielabel en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 en lopen op tot wel €3850. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Oude Wetering (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ong. €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecWWC 100H/X11 KW€2900,-
LennoxeComfort GAH02011 KW€2250,-
Alpha InnotecLWC 1009 KW€2050,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten heb je een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna is er een actueel stappenplan van de warmteservice Oude Wetering aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!